Linija Food Grade

SEF. MODULARNI. SPREMNI ZA ODLAZAK.

JACOB postavlja standarde u području sigurnosti hrane.

Linija FOOD GRADE

Beskompromisni smo što se tiče hrane i drugih osjetljivih proizvoda – prisutnost nečistoća i stranih tvari je neprihvatljiva. Na ovom se području ističe linija JACOB FOOD GRADE, prvi modularni cijevni sustav koji udovoljava zahtjevima Europske direktive EC 1935/2004 i američke FDA. S JACOB DETECTABLE DESIGN, svi otpušteni komadi brtve odmah se otkrivaju i uklanjaju. To znači da u proizvode ne ulazi onečišćenje. JACOB jamči potpunu čistoću. Sve drugo je neprihvatljivo!

Linija DETECTABLE DESIGN

Otkrijte naših 8.000+ proizvoda

U našem katalogu pronađite sve proizvode iz našeg standardnog asortimana. Pogledajte sve dostupne veličine!
Jacob Signet Food Grade
Pogodno za kontakt s hranom

Najviši standardi za osjetljive industrije

Prehrambena, kemijska i farmaceutska industrija zahtijevaju najviše standarde čistoće i sigurnosti. Linija FOOD GRADE udovoljava ovim strogim zahtjevima. Linija FOOD GRADE prvi je modularni cijevni sustav koji udovoljava propisima EC 1935/2004 i američke FDA. Samo su proizvodi FOOD GRADE prikladni za transport proizvoda koji zahtijevaju stroge higijenske mjere. Linija FOOD GRADE je modularni cijevni sustav od nehrđajućeg čelika s više od 3.000 komponenata koji udovoljavaju visokim zahtjevima prehrambene industrije. Pažljivo smo testirali sve komponente i optimizirali njihov dizajn i materijale.

MATERIJALI

Komponenti linije FOOD GRADE koji dolaze u kontakt s proizvodima izrađeni su od nehrđajućeg čelika minimalne kvalitete V2A/1.4301. To se odnosi i na najmanje dijelove (npr. vijke). Naša toplinski spojena brtva u obliku slova U izrađena je bez upotrebe ljepila, otporna je na visoke temperature, na mehanička naprezanja, kemikalije i otapala te je u skladu s europskim i američkim propisima. Gotovo niti jedan naš proizvod ne sadrži ljepilo.

FOOD GRADE LINE
  • Udovoljava američkim standardima hrane
  • U skladu s europskim propisima EC 1935/2004
  • Pogodan za kontakt s hranom
  • Izrađen od nehrđajućeg čelika minimalne kvalitete V2A/1.4301
  • Stainless steels in contact with food meet at least 1.4301 (304) / 1.4307 (304L) quality standard
  • Više od 3000 proizvoda
  • Toplinski spojena okrugla brtva i brtva u obliku slova U bez ljepila
Jacob Multi port diverter

Što morate uzeti u obzir prilikom naručivanja proizvoda FOOD GRADE?

Kako bismo osigurali vašu sigurnost i pomogli vam prepoznati koji su dijelovi FOOD GRADE, sukladni su samo oni proizvodi koje isporučujemo s FOOD GRADE izjavom o sukladnosti. Molimo da ne zaboravite prilikom naručivanja da izričito navedete koje komponente želite biti u skladu s FOOD GRADE i da zatražite FOOD GRADE izjavu o sukladnosti. Pogledajte naš katalog da biste vidjeli cijelu paletu naših FOOD GRADE proizvoda.
Pogledajte naše studije slučaja da biste vidjeli gdje se koristi FOOD GRADE.

FOOD GRADE u radu - Naše studije slučaja

Studija slučaja Buhler

Bakery Innovation Center (BIC) iz Buhlera u potpunosti pokriva pekarske procese – od začeća do proizvodnje. Cijevi i dijelovi od oblikovane preše tvrtke JACOB korišteni su u područjima za rukovanje rasutim materijalom i usisavanje ispušnog zraka. Budući da se predmetni sustavi koriste za preradu prehrambenih proizvoda, korišteni su isključivo dijelovi linije FOOD GRADE. Oni ispunjavaju zahtjeve EZ 1935/2004, kao i FDA. Također su uključeni: plave brtve u obliku slova U koje se mogu otkriti metalom zahvaljujući ugrađenim metalnim česticama.

Čitaj više

Studija slučaja Südzucker

Za Sudzucker, JACOB je radio u suradnji sa svojim distributerom, mlinom i stručnjakom za izgradnju silosa Kastenmüllerom, kako bi razvio prilagođeni sustav distribucije. Zadatak: Distribucija granuliranog šećera. Sve komponente moraju udovoljavati specifikacijama propisa EC 1935/2004, kao i američkim FDA standardima za hranu. U slučaju kvara brtve, detektori metala moraju ih otkriti kako bi se osigurala apsolutna čistoća proizvoda.

Čitaj više

Kako možemo pomoći?

Imate li pitanja u vezi s našim proizvodima? Naši stručnjaci za prodaju uvijek su vam na raspolaganju.